Posts

Showing posts from November, 2010

Bertarung lagi 3..

Image
Assalamualaikum semua... Alhamdulillah arini 28 Nov 2010.. sejuk,dingin,angin sepoi2.. semuanya menemani diri ini..
Salam seindah suria buat semua yang mengunjungi blog faten..:)
my feverettt...Tembikaii..huhuuu~~
Detik ini,masih lagi aku meneruskan pertempuran dalam final exam di UniSZA..I'm not believe,that n0w I'm 'Mahasiswi'..h0hoo..kalau dulu kt Maahad nak pekse,duk main2,duk borak2,orang lain bace buku aq tido(kan ahlina,syira,jannah?hehee..),dalam dorm rehat-rehat, borak-borak(kan cik iQa?..hehe)..
Tapi sekarang semuanya berubah..Aku bukanlah yang dahulu lagi,n0w I'm change..Berubah dunia,berubah diri,berubah pemikiran,hampir kesemuanya...Sehinggakan transformasi pada diri ni jugak,hampir terkesan pada semua orang...errrr,persoalannya di sini,gemuk sangat ke akuu.?hahaha....I'm n0t t0o bad,c0z 'saya bersyukur dengan apa yang saya ada kini'..Thanx to Allah..

Alhamdulillah,3 paper yang sebelum ni,sudah berjaya dilunaskan.. berjayakah?luluskah?gagalkah?itu …

Korban AidilAdha 2010,Sayang Ibu

Image
Selepas berhari raya bersama Ibu,ayah,alang,angah,hawa,jang,dan ahli keluargaku yang lain di n9,18 hb malam aku pulang semula ke UniSZA,berbekalkan kerepak-kerepek yang dibungkus oleh wan,rendang yang dimasak oleh ibu,akhirnya aku tiba di perkarangan MPKT jam 4.50 pagi..Angin yang dingin membuatkan aku sedikit menggigil lantas memakai jaket Kress,dan cepat-cepat berebut mengambil beg di dalam perut bas..Aku mencari kelibat Hawa dan Jang,meminta persetujuan mereka agar kami pulang menaiki teksi sahaja,melihat kearah sekelompok pelajar UniSZA,sudah pasti menunggu bas UniSZA tiba..Aku tidak dapat menggambarkan bagaimana padat dan penuhnya keadaan bas itu nanti.. ‘Abang,kami nak pulang ke UniSZA.Berapa charge?’..‘RM 25 je dik’..Dalam hati,bolehlaa,,Dari duduk kat sini,sampai pukul berapa,baik balik bilik,rehat… Selesai meletakkan barang-barang di dalam ekor kereta,aku duduk di seat hadapan..Kereta yang dipandu benar-benar laju..Terhuyung-hayang sana sini,sedikit ketidak selesaan pada diriku…

MENGAPA MENUNTUT KESEMPURNAAN

Image
Dalam dunia ini,tiada yang sempurna seluruhnya seperti sempurnanya 'Syurga'..Kerana itulah,setiap perkara yang berlaku,setiap perkara yang kita lakukan,setiap perkara yang kita lalui,semuanya ada pro dan kontra nya tersendiri.Dan dari kontra itulah sebenarnye memberikan kita lebih pengalaman hidup,lebih mengenal apakah erti kehidupan yang sebenarnya.
Allah telah mengaturkan hidup setiap manusia dengan cantik sekali.Ada gembira,ada sedih,ada terharu,adakalanya di atas dan adakalanya kita terjatuh dan terduduk.Barulah indah kehidupan kita..Haahh,sebenarnya hari ni bukanlah nak bercerita tentang sempurna atau tidak sempurna,tetapi sebenarnye nak cerita tentang orang yang sering menuntut kesempurnaan.

Seringkali kita lihat hari ini,ramai ibu bapa telah menghantar anak-anak mereka bersekolah di sekolah agama,kerana sebenarnya zaman kini bukanlah zaman seperti dahulu,anak-anak menurut kata,tidak membantah.,Tentangan dan anjakan modenisasi yang berlaku,menyebabkan sebenarnya ibu bapa P…

Sanah Helwa Cik Iqa

Image
Banyak bende yang aku nak kongsikan sebenarnye,tapi tujuan utama aku menulis pagi ni just because to wish besday to my lovely frens,Cik iQa_9 November 2010..
K0 ingat lagi dulu,waktu kita mula-mula bertemu,saling kenal-mengenali... Kita bagaikan belangkas,kemana sahaja ingin berdua..Mase tu dan sampai sekarang aku masih sayangkan ko..
Ko ingat lagi dulu,waktu kita ade konflik pasal '....'..Macam-macam yang kita alami,sampaikan kita terpaksa bermasam muka,tapi at the end,kita still macam dulu,masih berkawan.
Ko ingat lagi dulu,dari Edadi 1-Edadi 3,kita same kelas..Tapi,mase naik Senawi 1,kita separated(sebab ko dapat 7a,aku dapat ckit je),h0hoo..Tapi kita still berkawan,macam dulu2..
Ko ingat lagi dulu,dari Edadi 2,sampai Senawi 1 kita sama dorm,dorm 3.1 yang banyak bagi kenangan kan..Sebab tu lah,even kita tak sama kelas,kita rapat coz kita same dorm... (Syukran Ya Rob k0 masih menyatukan hati kami)

Ko ingat lagi dulu,mase tingkatan 2,kita pernah sama-sama janji,masa senawi 1 nanti k…

Betul-betul RINDU..~

Image
Saat tangan ini menari di keyboard komputer,fikiran aku melayang-layang..Sedang mengimbau kenangan dan memori bersama teman-teman suatu tika dahulu..Berlegar-legar di minda,berpusing-pusing di fikiran..Tutup buku,laptop ku buka,.Meluahkan segala isi hati dalam sahabat kesayangan ku,,


Satu-satu foto-foto kenangan menjadi tatapan aku..Kelab Remaja Sukses(Kress),membuka ruang pada diriku untuk mencungkil bakat yang ada..Dari bakat yang sedia ada,sehinggalah kini aku keluarkan bakat-bakat yang terpendam,semuanya dari Kress..Walaupun pelbagai ragam dan mehnah 'kawan-kawan' yang terpaksa aku hadapi,namun itu sume adalah asam garam kehidupan,& asam garam berkawan.Kerna aku juga tahu,perangai ku juga susah di tafsir oleh kawan-kawan.Sekejap begini,sekejap begitu.Jadi,kalau mereka boleh untuk mencuba memahamiku,mengapa tidak aku..



Salam kerinduan buat teman-teman yang sedang mengharungi detik universiti & bakal mengecapi kejayaan..:)

Bekerja dalam 1 pasukan,bukanlah mudah walaupun…