Posts

Showing posts from December, 2010

TRANSFORMASI DIRI..2010 --> 2011

Image
Bismillahirrohmanirrohim,Selamat pagi,petang,malam t0 all Malaysian,European,Morocoian,Mesirian,Jordanian, Palestinean, n semua rakyat dunia laa senang kan.Haa..Hari ni entri fatin Transformasi diri..Dalam kamus dewan,transformasi ni merujuk kepada perubahan bentuk,rupa,sifat dan lain2..Kiranya ape2 je jenis perubahan yang kita lakukan,itu adalah Transformasi .! Also devide to 2,good and bad..Ha,ni tetibe speaking English pepagi ni.

Seperti yang sedia maklum,2010 bakal meninggalkan kita,dan kita sebenarnya betul2 menghampiri 2011..Cuba kita imbas seketika,pahit & manis yang telah kita lalui sepanjang detik 2010.. Lihat semula azam dan matlamat yang kita bina di awal 2010 dahulu,adakah ia sudah tercapai,adakah ia sudah berjaya kita genggam,adakah ia sudah terlaksana,.?Siapa diri kita pada hari ini,adalah apa yang telah kita azamkan suatu tika dahulu.Jika kita ingin menjadi seorang pelajar yang mendapat 10 A dalam SPM,adakah kita telah menjalankan usaha-usaha untuk mendapat itu.?Jika…

Tidak terkata kemanisannya..

Image
gambar ni mase academik law week..haha,,,
myGROUPmyTEAMmySOULmyFRENS..
Assalamualaikum,.. setelah sekian lama,baru hari ini dapat mengisi masa dengan meng'update' blog seindah bicara...Walaupun rasanya baru lagi update,sebab tak sedar masa itu disi dengan perkara yang betul2 sibuk dan penting..Haa,,point nak cakap masih lagi tak nampak..Haha
Alhamdulillah,peperiksaan dah selesai,keputusan pun dah dapat.Setimpal dengan usaha cik Fruitale selama ini,walaupun xberapa baik,tapi amat-amat bersyukur kerana tak pernah lagi dalam hidup cik Fruitale di Maahad,usaha seperti itu yang saya lakukan apabila saat-saat peperiksaan.Alhamdulillah,platform yang saya berdiri sekarang ini,merupakan transformasi yg baru buat diri saya.
Err,,walaupun result tak bape ok,tapi rasenye macam nak share jugak,sebab tak terkata kan..:)
Malaysian Legal System --> B- Islamic Legal System --> C Arabic For Law --> A English --> A- Asas Teknologi Maklumat --> B+ Kenegaraan & Kemasyarakatan --> B+

Haa,…

Hari ini..

Image
Bismillahirrohmanirrohim..
Pagi tadi sewaktu aku bangun, melalui bilik-bilik yang sudah kosong, tiada penghuni, menyentuh sedikit hati dan perasaan untuk pulang ke rumah. Apatah lagi, pagi ini my Acik bertunang dengan pilihannya. Tahniah acik, walaupun along tiada di sana, along tetap mendoakan acik dan majlis agar semuanya selamat & berjalan lancar...Aamin Ya Rob.. Acik, saya sayangg sangat2 kamuu (terus - terang,berani mati ni..hahaha..)I lovey0uu..! p/s: pakcik, jage acik elok2..kalau x,siapp.!!haha

Hari ini juga, walaupun ramai rakan-rakan yang telah bertolak pulang, aku tetap di sini.! Tetap di 309,tidak berganjak. Hati sayu, melihat rakan-rakan melangkah keluar pulang ke kampung halaman masing-masing,mendakap ibu ayah di rumah yang setia menunggu .. Adakah aku juga berpeluang untuk merasai itu.? Bilakah agaknya saat itu .? Tunggu Along pulanggg...
Hari ini juga, mentari keluar memancar . Alhamdulillah. Membias cahaya nya ke bumi UniSZA yang kian ketandusan cahaya , juga baju-ba…