Posts

Showing posts from April, 2011

:: RASA BAHAGIA ::

Image
Rinduu kat korang. Nanti aku balek yee. Hee ^^
Sehingga ke detik ini, sudah hampir 4 hari aku berada dirumah. Bercuti, menghabiskan saki-baki study week ini di rumah dan kampung. Dan aku tekad, percutian ini bukanlah perkara yang mensia-siakan kerana aku akan cuba untuk lakukan perkara-perkara yang memberikan manfaat pada diriku, jika bukan sekarang tapi aku harapkan masa hadapan. Manyak untungg berkorban hari ini.! huhu
19 April 2011 - Seminar Marketing POWER by Dr.Azizan
Sungguh. Aku begitu terkesima melihat penyampaian beliau. Cara, tarikan dan juga apa sahaja yang beliau develop pada malam itu, menarik perhatian aku. Seperti Asri.! Mampu untuk menarik perhatian pendengar untuk mendengar apa yang disampaikan. Sudah tentulah, Asri pun pernah mengikuti seminar beliau tahun lepas. Seronok.! Tambahan lain, pada awal lagi seminar tersebut, mereka cuba menarik perhatian kami semua dengan senaman yang cukup bes.! Sedangkan aku sendiri yang pernah buat aktiviti yang sama, tidak pernah rasa ge…

~JALINAN UKHWAH ORATOR~

Image
Seronok.! Sehari bersama mereka, menggembirakan. Tahniah buat Mohd Zainuddin bin Mamat & Latifah Rabbaaniah bt Jamaludin kerana telah menjayakan hari keluarga Orator sebaiknya.!
Oratorians semuanya terbaik. Memberikan kerjasama yang hebat dalam setiap aktiviti. Seronok sangat bekerjasama dengan kalian. Penat pun berbaloi. Mungkin ini yang terakhir dapat bersama-sama. Diploma & Ijazah. Pasti, merupakan detik manis. Sukar untuk berjumpa kembali selepas ini. Selamat Tinggal juga pada Akhi Bob, Akhi Hanas, Akhi Dayat, Ukhti Irma & Ukhti Aszikin kerana bakal meninggalkan Unisza. Banyak perngorbanan dan ukiran-ukiran yang telah kalian tinggalkan pada kami.
Kata Kak Ya tentang Akhi Bob, beliau telah tunjukkan jalan pada kami. Cuma kami sahaja yang perlu redahnya kini, tanpa beliau. Ya, tanpa Dia. Tapi aku yakin, tanpa dia dan mereka. kami pasti boleh bergerak. Kerana keyakinan dan kekuatan semuanya terletak pada diri dan hati, bukan pada orang lain. Mereka hanya boleh memberikan se…

CERITERA HATI

Image
Sunyi, sibuk, dilema, bahagia, sedih, takut, gementar, kehilangan, semuanya dah ku rasai. Mengapa perlu ada duka, agar kebahagiaan lebih bermakna. Cerita dulu, cerita lama biarkan hanya sebagai cerita. Hari ini, impian keutamaan ku. Cita-cita yang pertama. Menjadi seorang yang berjaya, seperti orang lain.! Inspirasi hati sentiasa ku ikuti. Amalan kejayaan, akan ku amalkan. Aku mahukan kejayaan, aku mahukan kebahagiaan. Ceritera hati, memberikan pengalaman, menjadi seorang yang lebih berguna. Fatin kuat! Ayuh bangkit.! InsyaAllah..
_______________________ cut ________________________
Nak exam dah.! Waaa. macam tak percaya jee. tup tap tup tap. dah habes sem 2. betulkah ini terjadi? Nak masuk sem 3 dah kee? grrr. agak takot, tapi HARUS untuk berani. orang lain, makan tak kenyang, tidur tak lena, mandi tak basah, tapi akuuu..?? Makan of course kenyang, tidur lagi lah lena, mandi memanglah basah. hahaa. Takde ape yang menghalang aku dari melakukan perkara rutin even final exam was very near…

TAKDIR CINTA..

Image
Ku tutup mataku Dari semua pandanganku Bila melihat matamu Kuyakin ada cinta ketulusan hati
Takdir cinta yang disuratkan. Takdir Allah yang ditetapkan. Takdir Hidup & Mati jua tiada siapa yang tahu. Hanya Pasrah menanti segalanya. Hanya Redha menghadapi segalanya. Hanya Sabar ditimpa dugaan. Hanya Syukur meniti cabaran..
Fitra manusia ingin dicintai & mencintai. Kata seorang kakak di dalamblognye, Mencintai itu ‘memberi’. Tanpa mengharapkan apapun. Seperti matahari yang memberikan sinarnya, atau pohon yang memberikan buah dan manfaatnya tanpa mengharapkan balasan apa-apa hingga dia menjadi layu dan mati. Seperti laut yang terus memberikan mutiara biarpun berbillion tan sampah dibuang kemukanya setiap hari.
Aku juga ingin mencintai sepenuh rasa pada orang yang aku cinta. Selagimana ia tidak melebihi cintaku pada Allah & Rasul, aku rasakan aku perlu untuk mencintainya. Benar bukan, bila mencintai seseorang, pasti kita juga ingin dicintainya. Namun, hakikatnya aku sedar. Tidak semu…

UNTUK KAMU..

Image
ROSSA - Hati Yang Kau Sakiti
Jangan pernah katakan bahwa cintamu hanyalah untukku Karena kini kau telah membaginya Maafkan jika memang kini harus kutinggalkan dirimu Karena hatiku slalu kau lukai Tak ada lagi yang bisa ku lakukan tanpamu Ku hanya bisa mengatakan apa yg kurasa corus* Ku menangis... membayangkan Betapa kejamnya dirimu atas diriku KAU DUAKAN CINTA INI KAU PERGI BERSAMANYA.. Ku menangis... melepaskan Kepergian dirimu dari sisi hidupku Harus slalu kau tahu Akulah hati yg telah disakiti Maafkan jika memang kini harus kutinggalkan dirimu Karena hatiku slalu kau lukai Tak ada lagi yang bisa ku lakukan tanpamu Ku hanya bisa mengatakan apa yg kurasa HARUS SELALU KAU TAHU.. AKULAH HATI YANG TELAH.. KAU SAKITI...
___________________________________________________________
BILLY ZULKARNAIN - Hati Terluka
Waktu kita bersama indahnya ku alami
Waktu kita berdua janji janji bersemi
Apa pun rintangan dapat kita harungi
Apa pun persoalan dapat kita jalani

Namun semuanya
Berubah dalam sekelip mata

Hati terluka bila ku…

JANGAN TINGGALKAN AKU

Image
Don't leave me.. Please.. I need both of you..
Benar. Aku tamak bukan? Mahukan kedua-duanya. Di beri strawberi, mahu juga nasi. Itu aku. Dulu, aku tidak pernah terfikir perkara ini terjadi. Sehingga terpaksa melakukan pilihan yang begitu berat sekali. Aku buntu. Fikiranku kusut, entah kemana. Bermacam-macam yang bermain di minda. Kalau aku lakukan itu, apa yang terjadi. kalau aku lakukan yang ini, apa pula yang terjadi.
Bagus bukan bila memikirkan kesan yang akan berlaku. Tapi, itulah kehidupan. Di awalnya buntu, tapi pasti nanti masih ada jalan..
Aku sendiri takut untuk melakukan keputusan. Aku takut untuk melakukan pengorbanan. Aku takut untuk merasai kehilangan. Inilah yang aku sering terfikirkan. Kehilangan, pengorbanan, semuanya aku takut. Tapi, kata orang tanpa pengorbanan, aku tidak akan mampu untuk memberi diri aku sendiri peluang untuk memilih apa yang aku mahukan sebenarnya.
Hati aku mahu apa? Hati aku mahukan dia. Hati aku mahukan kasihnya. Hati aku mahukan perhatiannya. Ha…

MACAM-MACAM ADA

Image
28 Mac 2011 Membaca, menghafal & memahami Local Government untuk test malam uh.! Tapi sayang seribu kali sayang, test tak jadi. Hampanya.! huhu..29 Mac 2011 Teman Fairuz gi Pejabat Pos diiringi oleh Alahai Biha, Alahai Zalifah, dan Jaja. Alang-alang menyeluk pekasam, gi Giant sekali, kua duit, dan BELI STRAWBERI. syoknyee..Pertandingan Debat Mini Integriti < Fatin,Abg Din,Abg Naim> (Usul --> Meritokrasi Pengukuh Perpaduan Negara) **Tempat kedua dari semua pasukan**Meeting for Kabinet ORATOR 2011/201230 Mac 2011 Sakit kepala , pegi klinik , dapat MCTibe2 perasan, my purse tiada.!!! Ouh, tidakkk... puas dah mencari.. manemanemane??? Sedihhhh =((((Going to Balai Polis Kuala Terengganu to make a report .. =(((Menangis, menangis dan terus menangis.. Tapi sehari je laaaa..31 Mac 2011 Kelas Arabic & Islamic Criminal Law..Kembali ceriaaa... =))Nak pegi Kemmmmm....Koko Kayak =)IC dah buat baru, settle...Sukenyeee.......Lalalalaallaalaa...terima kasih Alahai Paleo, Alahai Joyah, Ja…