CERITERA HATI

Sunyi, sibuk, dilema, bahagia, sedih, takut, gementar, kehilangan, semuanya dah ku rasai. Mengapa perlu ada duka, agar kebahagiaan lebih bermakna. Cerita dulu, cerita lama biarkan hanya sebagai cerita. Hari ini, impian keutamaan ku. Cita-cita yang pertama. Menjadi seorang yang berjaya, seperti orang lain.! Inspirasi hati sentiasa ku ikuti. Amalan kejayaan, akan ku amalkan. Aku mahukan kejayaan, aku mahukan kebahagiaan. Ceritera hati, memberikan pengalaman, menjadi seorang yang lebih berguna. Fatin kuat! Ayuh bangkit.! InsyaAllah..

_______________________ cut ________________________

Nak exam dah.! Waaa. macam tak percaya jee. tup tap tup tap. dah habes sem 2. betulkah ini terjadi? Nak masuk sem 3 dah kee? grrr. agak takot, tapi HARUS untuk berani. orang lain, makan tak kenyang, tidur tak lena, mandi tak basah, tapi akuuu..?? Makan of course kenyang, tidur lagi lah lena, mandi memanglah basah. hahaa. Takde ape yang menghalang aku dari melakukan perkara rutin even final exam was very near laaaaa..hehee.. ape yg penting? kene rileksssss.. sabar, pasti ada jalan pada setiap kesusahan.,

24 April 2011 --> Akidah & Akhlak
27 April 2011 --> Arabic For Law 2
30 April 2011 --> English 2
2 Mei 2011 --> Constitutional Law
5 Mei 2011 --> Islamic Criminal Law
7 Mei 2011 --> Local Government

Hampir 2 minggu jugak laaa bertarung dengan exam, berkorban tidur tapi makan tak kott.. huhu.. Apa-apa jua yang bakal dirasai, aku harus tabah. Yang penting, jangan lupa untuk berusaha. Dulu, masa kat sekolah Maahad Ahmadi yang dirindui, ustaz & ustazah selalu ajar suruh amalkan DUIT. Doa, Usaha, Ikhtiar, Tawakal. Usaha sehabis banyak dan sehabis mampu yang boleh, then lepas exam, tawakal pada Allah agar usaha yang dilakukan dibalas setimpalnya. InsyaAllah. Moga diberkati Allah. Yang penting, kene ikhlas dalam belajar. Bukan belajar disebabkan nak periksa. Tapi belajar laaa disebabkan Allah & masa depan.

Ada seorang akhi mesej, 'Belajar, awak tu exco modal insan'. Pelik menyelubungi diri, mengapa perlu belajar kerana kita memegang jawatan. Benar, ia boleh memberikan semangat agar menjadi contoh kepada yang lain. Mungkin itu yang terdapat di lubuk hati akhi itu. Apa pun jua, terima kasih kerana mengingatkan untuk diri ini belajar, dari terus leka menghadap televisyen. huhu.

Last but no least in my heart,

Huhu, Speaking English cket, sebab baru abes test MUET aritu. So far, okeylahh.. Band berape? 3,4,5,6??? Huhu. Harap dapat yg terbaik, walau usaha tak sebanyak mane. Lalala..

Doakan saya yee, take care semuanyaa...


Comments

Popular posts from this blog

UJIAN HIDUP

MASA, JANGAN TERLALU CEPAT!

Mencari Punca & Solusi Murtad