Posts

Showing posts from August, 2011

Bile semua sibuk nak balik..

Image
when today is wednesday, semua sibuklah nak update status memasing.balik balik balik dan balik. dah takde keje lain agaknya, pegilah kemas barang ke, basuh baju ke, gosok baju ke nak balik, ini tidak, update status kat fb c0z they want to go back today, this night. =( Oh my God, actually, i am jealous okay. jealous very much much n damn much!
grrrr=.= did'nt know to say what, just wanna saying, i'm wanna g0 back t0o..
SELAMAT HARI RAYA ols. hepy eid. balik bawak kuih raye banyak-banyak. hee =)
i'am wish they will safely reach their home.. {joyah, chak, frogie, hanan, ekin, hani, awin, nurul, jaja, ecah, nadia, tqah, zana}
and special congrates pada yg SUDAH sampai di rumah okeeyyyy {jang, awa, cahaya, paleo, fairuz}
yg akan sampai rumah lambat tuuuu ---> fatie & ati, aniway, hati-hati okey. have a safe journey here, in unisza. hikhik
pada kawan-kawan MANS atau kenalan sepanjang saya berada di MANS, wish y0u all heppy eid too.. salam eidulfitri al-mubarak. moga kita mendapat…

Mencari Punca & Solusi Murtad

Image
In much the issues highlighted by the Malaysian society today, including also the issue of abandonment, independence, politics, corruption everywhere, but people do not realize that the issue of Muslim apostasy today more risk and this is the issue that we need more discuss. Prioritize which is more important, to norms of society, the country’s future, and for the Muslims.Nowadays, with the implementation of the federal constitution in Malaysia, I think chronology of the life of Malaysian society would be more harmonious and peaceable. True, I do not deny the statement and I agree the charms of the implementation of this federal constitution. But I think there are several areas for improvement that we should care much more. For example, the implementation of the federal constitution in Article 11 which stated that, anyone who has and above the age of 18, the right to change his own religion even without the consent of parents or guardians.When we review the previous cases, case of Ais…

~ JANGAN MENIDAKKAN TAKDIR ~

Image
ada rasa yang ingin dikongsi.
handset hadiah dari atuk, selepas keluar keputusan SPM 2009. tarikh : mid month of march.

kini, sudah rosak. & sudah tidak mampu berfungsi lagi. sedih, namun takdir menentukan segalanya. Caturan Allah pasti lebih baik untuk kita semua, untuk saya, awak dan mereka. Walau hati kata Redha, redha, redha, namun acapkali handset ini ditatap, sayu & tidak keruan jawabnya. namun, cuba untuk menenangkan hati, terima ketentuan ini.
kata ekin, terimalah ketentuan takdir. kalau hitam, hitamlah ia. kalau putih, maka putihlah ia.
tercalit sedikit rasa gembira, apabila menatap gambar2 handset di internet. tertangkap pada beberapa keping foto, sony ericsson vivaz(pro) & sony experia arc.! fuh, sungguh. aku mahu tika ini. vote for arc arc,arc and ARC.! huhu SONY ERICSSON vivaz

sony ericsson ARC .!!!
tapi, kata teman. 'tak payah beli handset mahal-mahal, ade handset sume dirosakkan.'. hehe.ups, sori dear, ur xpress music 5800 masuk dalam sup. ngeh3..
mohon, a…

~ TAKDIR CINTA 2 ~

Image
Menghitung hari. mengira detik. entah bila tangis ini akan berhenti. saban hari, pasti ada yg menyayat hati. sekuat manapun hati, setabah mana pun jiwa, tapi hati mana yang tak runtun bila perasaan dipermainkan.
Aku masih belum cukup dewasa untuk bermain dengan semua ini. Namun, kata orang bila kita sudah melangkah ke air, bermakna kita perlu mengharungnya. Jadi, samalah juga dalam situasi ini. Bila aku sudah mula berani untuk melangkah ke alam ini beberapa tahun yang lalu, bermakna hari ini aku perlu untuk hadapinya. Biarlah sakit, pedih, gembira, bahagia, derita, semuanya akan dilalui. Bukan aku sahaja, malah sesiapa yang melalui alam ini, pasti jua akan merasa sama. Cuma mungkin, rasa dan ujian itu berbeza. Termasuk juga pengalaman tersendiri.
Kata dia, masa depan masih jauh lagi. Perjalanan masih panjang lagi untuk mencapai impian. Aku akui, dan tidak pernah pula aku bantah perkara itu.
Cuma kini, aku rasakan aku tidak kuat bila kau begitu. Kau menjauh, kian menjauh walau kau kata ti…