Posts

Showing posts from October, 2012

RAHSIA HATI | I'M WANNA BE PATRICK, ATHIRAH !

Image
Bismillah..
Ada rasa yang membungkam hati. Ada rahsia yang tersembunyi rapi. Ada perkara yang menyelubungi diri. Sehingga rasa, rahsia dan perkara itu yang akhirnya memusnahkan impian yang sekian lama mencuri hati. 
Mengapa rasa ini kembali lagi sedangkan aku sudah melakukan keputusan. Jauhlah. Pergilah jauh-jauh. Berikan aku peluang untuk menikmati kehidupan dengan tenang dan tenteram. Berikan aku peluang untuk meraihnya. Masih banyak lagi impian dan cita-cita yang belum aku genggam. Impian itu ada, aku sudah letakkan. tapi, selagi rasa, rahsia dan perkara ini masih ada, ia masih samar-samar. Malah, ia semakin menjauh. 
Pergilah pergiii. Aku relaa..

Aku ingin kembali berdebat. Dimanakah kekuatan itu?  _____________________________________
I'd rather be an idiot, than lose you. Because knowledge cannot replace friendship. (Patrick to Spongebob) Once it happen, it will be everlasting. forever and ever. insyaAllah. Kalau beginilah cintanya Patrick pada sahabatnya Spongebob, maka ak…

TUHAN JAGAKAN DIA | FATRAH IMTIHAN

Image
Assalamualaikum. Spirit always up and down, up and down. it's normal, because when it becomes 'tetttttt', it's signed as 'death'. So, enjoy the view and experiences. :)

'kecewanyaa akuu...' 'senangnyaa soalan..' 'downnyeeee rasa..' 'sedihhh..' 'alhamdulillah. dapat jawabbb..' 'tadi tak dapat jawab exam.' 'tension jee masa jawab tadi..' 'alhamdulillah..(sambil tersenyum)' 'lagi sedih bila kawan-kawan cakap dapat jawab + soalan senang..'
ekspresi dan kata-kata yang sering diluahkan dan dizahirkan sepanjang musim fatrah imtihan. normal lah tu, kadang-kadang happy, and kadang-kadang it turn sad. memang 'sodehhhh' sangat kalau tak dapat jawab dengan baik, lagi-lagi kalau kita dah betul-betul usaha. 
but, who knows kan. Allah knows the best for us. setinggi mana pun kita meletakkan pengharapan, sebanyak mana pun kita usaha, dan segunung mana pun kita kumpul tenaga, kalau Allah kata tidak…