TUHAN JAGAKAN DIA | FATRAH IMTIHAN

Assalamualaikum. Spirit always up and down, up and down. it's normal, because when it becomes 'tetttttt', it's signed as 'death'. So, enjoy the view and experiences. :)


'kecewanyaa akuu...'
'senangnyaa soalan..'
'downnyeeee rasa..'
'sedihhh..'
'alhamdulillah. dapat jawabbb..'
'tadi tak dapat jawab exam.'
'tension jee masa jawab tadi..'
'alhamdulillah..(sambil tersenyum)'
'lagi sedih bila kawan-kawan cakap dapat jawab + soalan senang..'

ekspresi dan kata-kata yang sering diluahkan dan dizahirkan sepanjang musim fatrah imtihan. normal lah tu, kadang-kadang happy, and kadang-kadang it turn sad. memang 'sodehhhh' sangat kalau tak dapat jawab dengan baik, lagi-lagi kalau kita dah betul-betul usaha. 

but, who knows kan. Allah knows the best for us. setinggi mana pun kita meletakkan pengharapan, sebanyak mana pun kita usaha, dan segunung mana pun kita kumpul tenaga, kalau Allah kata tidak, maka tidaklah juga. tapi kalau kita usaha sedikit, kita tak yakin dengan jawapan yang dah kita buat dalam exam, kalau Allah nak bagi kita 'kejayaan', maka kita PASTI akan meraihnya. pokok pangkalnya, mohonlah pada Allah. kerana Dia yang akan memakbulkan doamu.


kata sahabat, kadang-kadang paper yang kita rasa tak yakin tu lah, result dia bagus. and kadang-kadang paper yang kita rasa kita yakinnnn sangatttt2222 boleh jawab, result tu laaaa yang agak 'kureng' sikit. well, do pray for succes after end of exam. 'Faiza azamta fatawakkal alallah - Jika kamu telah berusaha, maka bertawakallah kepada Allah'. Jangan masa exam, duk tunggang terbalik solat hajat, tahajud, dhuha, baca quran bagai. then, habis jee paper akhir, sume ditinggalkan. jangannn, istiqomah lah dalam beribadat. doa itu pun usaha jugakk. kalau tidak diakhir nanti menerima sebuah kejayaan, at least we do something that can increase our 'pahala'. tajdid niat! *remind for myself. hu3

dannnn, kalau rasa kita boleh jawab dalam exam, carry marks pun ok, hati yakin dan percaya boleh dapat full marks untuk final, jangan lupa ucap Alhamdulillah. dan selagi belum keluar result, maka berdoalah juga kepada Allah agar tenangkan hati, jaga hati supaya tidak terlalu 'obses' sehingga menimbulkan riya' dan sebagainya. kerana Allah Maha Berkuasa. 

__________________________________

mahu berkongsi sebuah lagu yang baru sahaja diketahui tajuknya pagi tadi, tapi dah lama dahhhh dengar. =)


Hanya dirimu yang ku cinta
takkan membuat aku jatuh cinta lagi
Aku merasa kau yang terbaik untuk diriku

Walau ku tahu kau tak sempurna
Takkan membuat aku jauh darimu
Apa adanya ku kan tetap setia kepadamu

*Tuhan jagakan dia
Dia kekasihku, kan tetap milikku
Aku sungguh mencintai
Sungguh menyayangi setulus hatiku

Tuhan Jagakan Dia by Motif Band

Semoga Allah menjaga dan memelihara semua sahabat-sahabat saya. Semoga Allah memberikan kekuatan dan ketabahan dalam menempuhi ujian dan dugaan kehidupan. Semoga peroleh kejayaan dalam peperiksaan yang dilalui. Sayang kalian kerana Allah! (hati makin sarat rindu pada Athirah. bila laahhh nak jumpa.. T.T)

To dearest roomate a.k.a classmates ; Madiha 
Semoga kuat dan tabah. be strong please, dont be sad. janganlah nangis, kalau kau nangis, aku pun nangis jugakkkk. kene kuattt, one paper to gooooo!! y0u can do it, i believe on y0uuuu. saling menguatkan >.<

u ols, doakan saya untuk semester 5 yang sangat2222 mencabar! one paper to g0ooo! dear criminal, please be nice to me. =) kerana paper ulum hadith tadi, akhirnya aku menguburkan cita-cita untuk menyambung pengajian ijazah ke Jordan. tunggulah nanti andai ada kekuatan. ataupun andai qawaid fiqhiyyah menunjukkan 'jalan', maka akan aku tanamkan semula cita-cita itu. mood swinging di tepi pantai.~

minggu ni akan bertemu dan berstory mory dengan kak fariha. iyeayyyy! may Allah ease all ^^ (excited)


# the day is come ; 8th Oktober 2012. sudah yg ke-6 rupanya. pejam celik, tak sedar masa berlalu. mungkinkah sampai di sini sahaja atau masih ada lagi peluang untuk mencoret kisah-kisah manis dan duka? Semoga Allah merahmati. =)

.Fatrah Imtihan.
.8 Oktober 2012 | Teratak Cinta 320.

Assalamualaikum..

Comments

Popular posts from this blog

MASA, JANGAN TERLALU CEPAT!

UJIAN HIDUP

TEMAN HIDUP